Waarheen?

Waarheen?

We zijn intussen al in heel wat verblijfplaatsen geweest. Maar goede motorhotels vinden is niet overal een sinecure. Een aantal zijn ons bijgebleven en die wil ik u zeker niet onthouden.

Voor verblijfplaatsen zoeken we altijd naar kleinschalige zaken en een aantal criteria zijn echt wel een pluspunt om een hotel geschikt te maken voor motoren.

  • Ruime kamers: Niets zo vervelend als al je motorspullen bij elkaar in een minikastje te moeten proppen. Vandaar zoeken we altijd toch de iets ruimere kamers op. Als het hotel wat op motorrijders georganiseerd is, hebben ze meestal wel enkele kamers die wat groter uitvallen.
  • Motorparking: Je motor laat je ’s nachts niet graag zomaar op straat staan. Veel hotels voorzien wel op één of andere manier een plekje om je motor wat veiliger te stallen. In combinatie met een goed slot verzekerd dat toch wat meer een goede nachtrust. Het beste is een afgesloten garage. Meer en meer hotels voorzien daar tegenwoordig ook in.
  • Restaurant: Als je uit de toeristische plekjes blijft, kan het al eens moeilijk zijn om in de buurt van het hotel iets te bikken te vinden. Een hotel met een restaurant geeft je de zekerheid dat je na een lange dagrit nog een stevige maaltijd kan vinden. Een aantal hotels bieden (in voor- en naseizoen) speciale motorarrangementen aan voor democratische prijzen.
  • Kledij: Kom je al eens doorweekt aan, dan is het handig dat het hotel in één of andere droogservice voorziet. Sommige hotels hebben een aparte ruimte waar je je kledij te drogen kan hangen. Sommigen gaan nog verder en zorgen dat je kledij ’s morgens netjes gedroogd en afgestoft klaar hangt.

Laat je tot slot niet te veel leiden door het aantal sterren. Dikwijls slaan meer sterren op luxevoorzieningen waar je doorgaans geen gebruik van gaat maken. Je gaat immers om met de motor te rijden. Niet om de hele dag in het bubbelbad te liggen.