Garmin Zumo 396

Garmin Zumo 396

Tijdens 8 jaar en duizenden toffe kilometers met de Tripy II, werd het me regelmatig duidelijk dat het gemis aan goede info zoals goede kaarten, omleidingen en benzinestations een regelmatige domper was onderweg.

Intussen had de GPS-wereld niet stil gestaan en bleek Garmin toch geleerd te hebben uit het debacle van z’n 660. De Zumo XT maakte zijn opwachting en daardoor kon ik een Zumo 396 met fikse korting kopen. De Tripy was al snel naar een andere eigenaar en zodus gaat m’n Zumo u steevast mee als reisgezel.

De Zumo heeft nog steeds wel wat eigenaardigheden en Basecamp is nog steeds relatief brak maar intussen is er in navigatieland MyRouteApp.com gekomen. Deze “online” routeplanner heeft alles wat je nodig hebt om een route te maken voor elk type rijder en op quasi elk type wegen. Downside is dat het online is en dat het een extra abonnement betreft. Maar doordat ik bij de early adopters en lifetime abonnement genomen heb, geniet ik nu toch al heel wat jaren van een premium routeplanner.

Met de connector kan je heel eenvoudig de route naar de GPS verzenden en dan de track gebruiken zodat je voor elk type toestel de route 1 op 1 kan gebruiken.

Ik ben er voorlopig tevreden mee maar de Zumo XT heeft toch al wel een keertje naar me gelonkt. Groter scherm, beter afleesbaar en een heel nieuwe manier van navigeren. Maar da’s dus nog toekomstmmuziek.

Geef een antwoord