Ardêche dag 1/8

Ardêche dag 1/8

Route: TRIPY of GPX

Onder het motto dat motorreizen beginnen vanaf je de oprit afgereden bent, vertrekken we ook voor deze reis via een mooie aanrijroute.

Onze reis naar de Ardêche start in Bierges, bij een koffie in de Pizza Hut. Van daaruit gaat het via de snelweg naar Troyes. In Troyes verwisselen we het saaie traject voor een méér spannende variant via de binnenwegen. Al vlug veranderd het van lange rechte banen in een meer gevarieerd parcours. Over snelle bochten en kleinere landelijke wegen komen we uiteindelijk aan in Avalon, de poort tot de Morvan. Van daaruit wordt het nog plezanter met heerlijke stuurbaantjes. Nu ja, vergeleken met de wat ons nog te wachten staat, is dit nog relatief gewoontjes. Maar als opwarmer voor het betere werk, kan de Morvan al goed tellen.

We overnachten in het intussen goed gekende hotel “Les Grillons du Morvan” aan het Lac des Settons. We hebben er die dag zo’n 640km opzitten vanuit de thuisbasis. Tijd voor een deugddoende nachtrust.

A propos, het restaurant van Les Grillons is overigens van uitstekende kwaliteit! Maar als je in de buurt iets anders zoekt, is er nog een uitstekende pizzeria “La Margelle” op enkele honderden meter van het hotel.

Geef een antwoord