Tripy II

Tripy II

Het doek viel stilaan voor de oude streetpilot III, waar ik overigens heel veel leuke kilometers mee afgewerkt heb. Ik had me laten verleiden om de III in te ruilen voor een Zumo 660, de slechtste beslissing ooit! Na een jaar van geklooi met een kapotte, blokkerende, herstartende en enerverende 660, werd deze vakkundig de deur gewezen.

Op zoek naar een waardige opvolger voor de SPIII,  kwam ik eigenlijk toevallig uit op de Tripy. Oorspronkelijk was dit een elektronische “routerol” maar sinds de Tripy II, anno 2020 nog in ongewijzigde vorm beschikbaar, is het een volwaardig GPS-toestel. Het heeft niet de toeters en bellen van een moderne Garmin of Tomtom maar de aanpak met de bol-pijl symbolen in combinatie met een zeer afleesbaar scherm, een batterij die het een ganse dag (en langer) uithoudt, maakt dit toestel wel heel speciaal.

Dat maakt dat het ook in een nichesegment zit qua motor-GPS. En daar ligt ook meteen het grootste minpunt. Gelukkig heeft Tripy een schare volgers in de Dakarrally en ook bij oldtimertreffens kom je ze vaak tegen. Er is echter geen gigantische community die je kan verder helpen, geen 4 kaartupdates per jaar en ook technologisch is het niet de grootste uitvinding. Geluid in je helm zal je zelf moeten maken…

Maar het toestel is sterk, OERSTERK zelfs.  En je hebt geen boordspanning nodig. 5 jaar volledige waarborg! En de afleesbaarheid van het scherm in alle weersomstandigheden is fenomenaal. De heldere en grote symbolen zorgen ten allen tijde dat je je kan blijven concentreren op de weg. De schermopbouw is er op gemaakt dat je met een snelle blik de meest essentiële informatie gezien hebt. Even van de route afwijken, is geen probleem. Je switcht makkelijk van roadbookweergave naar kaartweergave zodat je op (een zeer basic) kaart terug naar de route kan rijden.

Na reeds 8 gelukkige jaren, zijn we nog steeds samen en ook al is Tomtom intussen wel met veelbelovende zaken op de markt gekomen, denk ik er voorlopig niet aan om de Tripy II in te ruilen.

Update 2020: Intussen is de markt fel geëvolueerd en heb ik me dus laten verleiden tot de aankoop van een Zumo 396.

Reacties zijn gesloten.