Zwarte Woud Dag 1/5

Zwarte Woud Dag 1/5

Heenreis: GPX of Tripy

De eerste dag is er een vanuit Oud-Heverlee.

Vertrekpunt is aan het snelwegrestaurant naast de E40 Oud-Heverlee, rijrichting Luik. Van daar gaat het over een deel snelweg tot in Gransdorf, alwaar de snelweg omgeruild wordt voor meer motorminded toerplezier. Er zit een toeristisch ommetje langs Trier in maar als je een beetje wil opschieten, kan je dit best overslaan. Heb je echter alle tijd, is een bezoek aan de binnenstad  van Trier een aanrader.

Vanuit Trier gaat het over mooie binnenwegen richting Nuenkirchen en Bitche om zo bovenaan het Zwarte Woud uit te komen op Baden-Baden. Van daaruit is het volop genieten van de streek tot in Seewald, een dorpje gelegen op een plateau op 800 meter.

Er zijn in de streek uiteraard goede hotels bij de vleet. Maar hier is gekozen voor het wellnesshotel Oberwiesenhof. Een mooie accommodatie met nette kamers, vriendelijk personeel, goede keuken en een luxueus ontbijt. Het zwembad en de sauna zijn een goede manier om de stijfheid van de dagtrip uit de ledematen te krijgen.
Een afgesloten garage om de motor te stallen was hier een zeer betaalbare optie!

Geef een antwoord